Dränering

Slipp kostsamma fuktskador

Bor du i ett äldre hus?

Tänk på dräneringen


Dränering måste ofta utföras på äldre hus med källare då de riskerar att släppa in fukt i grunden och isolerar huset dåligt så de blir värmeförluster.

Steg 1

Platsbesök


Vi börjar med ett kundbesök där vi går igenom hur tomten och fastigheten ser ut, och förklarar för kunden hur arbetsgången är och möjligheterna för just dennes fastighet är vid en dränering.

Steg 2

Friläggning och bättring av grund


Projektet startas och vi börjar med att gräva bort allt material närmast huset så att vi kan komma ner till botten på grunden och göra dräneringen. Det blir väldigt mycket material när man gräver runt ett hus då man måste tänka på säkerheten och gräva slänter så det inte riskerar att rasa.

Steg 3

Ny dränering och reparation av grund


När vi kommit till botten på husets grund, läggs en ny dränering runt huset ibland kan även en pumpbrunn behöva kopplas in för att pumpa iväg vattnet som bildas i dräneringen. Vi går igenom husets grundmur och tittar efter sprickor som vi lagar, vi slipar även till ojämnheter och tar bort tjärasfalt som var vanligt att man använde förr.

Steg 4

Montering av dräneringsskiva


När hela grunden är tillfixad med sprickor samt att ny dränering ligger så är de dags att sätta på dränerande skivor på väggen som även isolerar grunden, ovanpå skivorna sätts en topplist så att skivorna inte ska skadas samt komma ned smuts. Utanpå skivorna monteras en fiberduk som också håller smuts borta.

Steg 5

Markåterställning


Vi börjar att återställa efter dräneringen med att lägga makadam runt dräneringsledningar samt börjar återfylla resten av schakten med så mycket vi kan av de uppgrävda massorna. sen lägger vi på ett lager med jord och börjar så gräs så att marken där de har dränerats ser ut som innan.

Kontakta oss


Fyll bara i formuläret och tryck ”Skicka”, så svarar vi dig så fort vi kan.

Vi återkommer inom kort!

Hitta hit


Aréens Entreprenad AB

Långängsvägen 4
721 32 Västerås

Telefonväxel: 073-652 49 60
E-post: info@areensentreprenad.se

Areéns

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå