Platta på mark

Det grundläggande arbetet

Dags att bygga en grund?

Vi är specialister på mark och anläggning

Vi gör alla typer av husgrunder, men den vanligaste är platta på mark.

Platta på mark är vanligast för att den har mycket god beständighet och gott fuktskydd och är även den billigaste lösningen om man vill ha golvvärme.

Vi tar hand om er under hela resans gång från steg ett med att fixa bygglov, kontrollansvarig, vi fixar er grund och kan även vara med er under husbyggnationen och slutsamrådet med kommunen.

Steg 1

Bygglovsansökan

Här gäller det att hitta en tomt som man trivs med och att skicka iväg bygglov till kommunen, samt att hitta en kontrollansvarig som är dina ögon och öron då kontrollansarige oftast besitter mer kunskap och erfarnehet än kunden. Vi kan hjälpa dig med alla dessa bitar om så önskas. Vill du bara att vi ska göra din platta på mark gör vi det också!

 

Bra att veta

Förbered dig inför bygglovsansökan

Följ bestämmelserna för din fastighet. Läs på om vilken detaljplan som gäller och vad det står i den om det du vill göra. Det tar längre tid och kostar mer att få ditt bygglov prövat om du vill bygga något större än vad detaljplanen säger att du får, eller om du vill bygga något för nära grannen. Kontakta Stadsbyggnadskontoret för att höra vilken hjälp de kan ge.

 

Steg 2

Markundersökning

 
Dags att ta reda på hur markens beskaffenhet är så det går att bygga en platta på mark och om den ska pålas eller inte, detta är ett moment vi självklart utför också!

Steg 3

Anläggning tar vid

När alla handlingar är klara så är det dags att stoppa skopan i backen och börja med din platta på mark. Det börjas med att vegetationstäcket tas bort och utformningen för grunden påbörjas.

 

Bra att veta

Passa på!

I detta skede kan det vara bra att tänka på att förbereda för gräsmatta och eventuella plattytor, då en grävmaskin redan finns på plats!

 

Steg 4

Armering och gjutning

Platta på mark börjar ta form och grunden är färdiggrävd, det är nu dags att börja bygga upp formen och armera för platta på mark. Här ska man tänka på att om man ska ha golvvärme eller inte, då det kan vara smidigt att få ned det i betongen. Tillslut är det dags för gjutning, det görs oftast med pumpbil från väg och sedan stålglättas plattan, vilket innebär att den får en slät och fin yta med rätt fall mot avloppsbrunnar.

 

Steg 5

Husbyggnation

Redan en dag efter grunden gjutits går det att börja ställa huset på plats, även detta något vi kan assistera vid.

 

Kontakta oss

Långängsvägen 4
721 32 Västerås

Telefonväxel: 021 33 33 30
E-post: info@areensentreprenad.se

.

Hitta hit

Aréens Entreprenad AB

Besöksadress
Långängsvägen 4
721 32 Västerås

Kontakt
Telefon: 021 33 33 30
E-post: info@areensentreprenad.se